בית משפט קהילתי
מטרת בית המשפט הקהילתי לשקם את הנאשם על ידי סיוע הולסטי בכל תחומי חייו, לרבות: ליווי טיפולי להתמכרויות שונות, ליווי תעסוקתי, הסדרת חובות, הפנייה ללימודים, ובמידת הצורך הפנייה או ליווי לבדיקות או טיפולים רפואיים.
הדגש הוא על שיקום הנאשם, להבדיל מענישה, וזאת מתוך האמונה כי טיפול שורש בגורמים שהביאו את הנאשם לביצוע העבירה ימנעו רצדיביזם, וחזרתיות לביצוע עבירות.
על פי רוב מופנים לבית המשפט הקהילתי נאשמים עם עבר פלילי שמועמדים לדין על עבירה בגינה מתכוונת התביעה לעתור לעונש מאסר שאינו ארוך. עם זאת, אף נאשמים נעדרי עבר פלילי, הזקוקים לסיוע הוליסטי במספר תחומי חיים כפי שבית המשפט הקהילתי מציע, יכולים להתאים לבית משפט קהילתי ולהיות מופנים אליו.
בכל הדיונים בבית המשפט הקהילתי נוכחת קצינת המבחן שמייצגת את שירות המבחן, שמלווה את הנאשם לאורך כל ההליך, ומציגה את התרשמותה מההליך הטיפולי שעובר הנאשם בין דיון לדיון. במהלך הדיון, בית המשפט יפנה ישירות לנאשם וישוחח עימו על ההליך הטיפולי אותו הוא עובר, כאשר מטרתם של כל הגורמים הנוכחים בדיון, לרבות התובע ובית המשפט, היא לסייע לנאשם לצלוח את ההליך הטיפולי בהצלחה. ככל שהנאשם ישתף פעולה עם ההליך, יעתרו הצדדים, בסופו של הליך, במשותף ובהמלצת שירות המבחן לענישה שיקומית ללא רכיב מאסר בפועל.